Muzica Mania Latina
01 Jul 2014 | Latino

Zumba Fitness

Zumba Fitness

ZUMBA Fitness

Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino si creat de catre cunoscutul dansator si coregraf columbian, Alberto “Beto” Perez, in cursul anilor ’90.

Zumba, in Columbia, este un argou pentru distractie si se traduce sub expresia: “sa te misti repede”.

Zumba este practic rezultatul unui “accident fericit”, asa cum descrie insusi fondatorul intregului concept. In 1986, Beto Perez, instructor de fitness in orasul sau natal Cali, din Columbia, si-a uitat caseta cu muzica sa clasica pentru cursul de aerobic pe care il preda. Solutia pe care a gasit-o a fost sa utilizeze muzica pe care o avea la dispozitie in acel moment si pe care o asculta de obicei in masina (salsa si merengue), improvizand un program de aerobic iesit din tiparele traditionale. Intrucat acea sedinta de dance-fitness a avut un impact extraordinar printre cursanti, Beto a concretizat ideea intr-un nou program revolutionar de fitness, intitulat “Zumba Fitness Party”.

Zumba implica o combinatie intre elemente ce tin de dans si elemente din sfera aerobicului. Coregrafia Zumba incorporeaza miscari de hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, reggaeton, mambo, arte martiale si chiar bollywood, respectiv dans din buric. Sunt incluse si exercitii de squat si streching.

Dupa succesul pe care l-a cunoscut în SUA, Zumba s-a raspandit cu rapiditate in intreaga lume, astfel incat, in iulie 2009, programul de dance-fitness a ajuns sa fie predat de 30.000 de instructori autorizati in 40.000 de locatii din 75 de tari, din Canada pana in China. In Romania au aparut primele clase autorizate de Zumba in 2010, in orase precum Bucuresti, Sibiu, Cluj, Oradea, Alba-Iulia, Brasov, in prezent fiind un fenomen in continua extindere.

Programul Grupei de ZUMBA

CURS NIVEL ZIUA ORA INSTRUCTORI
ZUMBA All levels din 2015 din 2015 din 2015
din 2015 din 2015 din 2015

Inscrie-te la ZUMBA Fitness!