fbpx
Muzica Mania Latina
01 Jul 2014 | Latino

Cursuri de Salsa

Cursuri de Salsa

Despre SALSA

SALSA este probabil cel mai faimos stil de dans latin, fiind cunoscuta in intreaga lume ca un stil de dans ce incorporeaza elemente si miscari din Africa si Caraibe. Ca majoritatea dansurilor latine, sunt necesare 2 persoane pentru acest stil de dans. Cei ce practica salsa observa cu siguranta miscarile fanteziste ce le presupune si o multime de figuri uimitoare pe care acest stil de dans le desfasoara. Salsa se danseaza pe 4 timpi de baza, avand 2 pasi rapizi, o pauza si apoi un pas lent.

Ca stil de dans bineinteles ca exista “atatea stiluri cati dansatori”, dar, in linii mari, Salsa se poate clasifica in 3 grupe:

1. Salsa columbiana

Pasul de baza este «topait», «pasii» fiind aproape inexistenti.

2. Salsa cubana

Foarte populara, Salsa cubana este mai elaborata decat cea columbiana, dar tehnicile si combinatiile raman simple.

3. Salsa portoricana

Salsa portoricana se danseaza in linie, cu pasul de baza inainte si inapoi. Mai elaborata decat cea cubana, ea se caracterizeaza prin tehnici precise de conducere, de piruete si jocuri de picioare oferind posibilitati de variere si de improvizare infinite, oferindu-i acestui stil o mare bogatie.

Salsa portoricana se poate imparti in doua stiluri caracteristice :

1. Stilul Los Angeles, dansat pe primul timp (adica pe melodie), foarte spectaculos cu numeroase piruete si acrobatii.

2. Stilul New York, dansat pe timpul doi sau sase (pe clave), mai fin si mai subtil, permite scoaterea in evidenta a expresiei personale a stilului si a elegantei.

Video SALSA

Inscrie-te la SALSA!